body { margin:0px; } Ministarstvo privrede HNK WOWSlider generated by WOWSlider.com
18.06.2018.

PROJEKT BACAR - OTVOREN CENTAR NA BUNI I ODRŽANA KONFERENCIJA

 

Dana 13.6.2018. godine, na Buni pored Mostara u prostorijama nekadašnjeg Doma kulture Buna svečano su otvoreni  Centar za posjetitelje i  Centar za podršku klasterima.
Centar za posjetitelje je rekonstruiran i opremljen kroz financiranje iz projekta HERA u sklopu Programa IPA Adriatic 2007-2013, a na kojem je partner bio Grad Mostar.
Centar za podršku klasterima je adaptiran i opremljen kroz financiranje iz projekta BACAR u sklopu Programa Interreg IPA CBC HR-BIH-CG 2014-2020, a na kojem je partner Ministarstvo gospodarstva HNŽ.
Više o samim centrima na https://www.mostar.ba/vijesti_citanje/otvaranje-centra-za-posjetitelje-i-centra-za-klastere-na-buni.html

Preko 100 gostiju, domaćih i stranih, iz različitih sektora je svojim prisustvom uveličalo početak rada Centara. Svi prisutni su iskazali svoje oduševljenje adaptiranim prostorom i idejom rada koju će provoditi Centri.
Stjepan Primorac, predsjednik Turističkog klastera Hercegovina izuzetno je bio sretan što su klasteri dobili svoj prostor u sklopu otvorenog Centra za podršku klasterima.

Navedeno otvaranje je ujedno bila i  predkonferencijska aktivnost konferencije ''Klasterizacija kao kljuc konkurentnosti'', a koja  se održala 13. I 14.6. u INTERA TP, u Mostaru.

Stručnjaci iz regije i Europe održali su predavanja na temu klasterizacije, a konferencija je obuhvatila tri panel diskusije: Panel 1 "Primjer dobre prakse - Klasteri iz regije", Panel 2 "Digitalizacija, klasterizacija i konkurentnost/ Horizontalno tehnološko povezivanje", Panel 3 "Kako unaprijediti suradnju komora i klastera". 

Uz domaćina, Tehnološki par Intera, suorganizatori konferencije bili su: Drvni klaster Hercegovina, Klaster metala i plastike, IT klaster Mostar Software City, Turistički klaster Hercegovine, Sveučilište u Mostaru i  Projekt  BACAR.

Projekt BACAR se uključio u organizaciju konferencije na osnovu dugogodišnje uspješne suradnje između Ministarstva gospodarstva HNŽ i organizatora, a prvenstveno Drvnog klastera Hercegovina i INTERA TP. Projektni timovi projekta BACAR su odlučili iskoristiti ovu priliku za odražavanje prvog prekograničnog klaster forum sastanaka. Tako su konferenciji prisustvovali pored domaćih predstavnika klasterskih grupa i klasterske grupe iz Crne Gore, Trebinja i Hrvatske,a koje su pozvali partneri Općina Kotor, Privredna Komora Crne Gore, Privredna Komora RS-Podružni ured Trebinje i Regionalna razvojna agencija Splitsko Dalmatinske županije –RERA u suradnji s lokalnim ekspertima iz sektora turizma, lokalne hrane i kreativne industrije.

Tako je na samoj konferenciji bilo preko 170 gostiju, a njih preko 60 (predstavnika klasterskih grupa unutar projekta BACAR) je  imalo priliku čuti iskustvo iskusnih klastera iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Rumunjske, Njemačke, Italije, što su ocijenili jako korisnim i motivirajućim.

Drugi dan konferencije, 14.6.2018. godine je održan Klaster forum sastanak gdje su lokalni eksperti angažirani kroz projekt BACAR sve sudionike upoznali s planiranim prekograničnim aktivnostima projekta BACAR, te na taj način još više animirali predstavnike sva tri sektora. 
Posljednje vijesti

.
.
03.12.2021.
Javni poziv Ministarstva privrede HNK „Subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima“ za 2021. godinu
.
.
20.10.2021.
Vlada HNK donijela odluke o dodjeli koncesija
.
.
14.07.2021.
Renomirana njemačka kompanija traži nove poslovne partnere
.
.
28.05.2021.
Objavljen Javni poziv za kandidiranje Programa utroška sredstava Trajnog revolving fonda
.
.
15.03.2021.
Obrasci izvještaja o utrošku sredstava po Javnom pozivu u 2020. godini
 
 
         
  Naslovna
Javni konkursi
Pitanja i odgovori
Arhiva vijesti
Kontakt

Linkovi
Ministarstvo
Djelokrug i osnovni dokumenti
Šema organizacije
Ministar
Savjetnik ministra
Sektori u ministarstvu
Kabinet ministarstva
Sektor za razvoj kantona
Sektor industrije, energetike i rudarstva
Sektor poduzetništva i obrta
Inspektorat
Zakonska regulativa
Zakoni
Dokumenti
Pravilnici
Ostala preuzimanja

         
.
Ministarstvo privrede/gospodarstva Hercegovačko-neretvanskog kantona
Copyright 2014 | Sva prava pridržana